Recapitulation of INVERSE PROJECT AMA event held at AMA LOVERS CLUB.

Venue: https://t.me/amaloversclub
Date: Friday, 23rd April, 2021
Time: 14:00 UTC

The INVERSE PROJECT team was represented by @Ray0840, @Arkayn and @Gem123451who judiciously shared with us detailed knowledge and information about INVERSE PROJECT.

1st Segment: INTRODUCTION

Q1: Can you please introduce yourselves and your background, also introduce the team working on Project Inverse?

ANS: My name is Germaine Ifudu, I am the Co Founder of Project Inverse. Project Inverse is a counter-volatility DeFi protocol that offers users the opportunity to benefit from dips and downward moves in the crypto market.
In addition to my role in Project Inverse, I am the co founder of First Kudi, SEFA Foundation, and TLG Ventures. I have over 10 years of experience in Banking, Corporate Finance, IT and Project Management. We initially incubated Ferrum Network, and helped in delivering FRM’s success today.

My name is Emeka I am a the co-founder of TLG and the CEO of First-Kudi and SEFA. I’ve been in the space for the last 4 years as an investor, VC and product Designer. TLG helped incubate Ferrum which we brought to Market. In 2019, we designed and launched First-Kudi, a crypto-fiat platform for the African Market. My background is in pharmaceuticals. I have always been an entrepreneur by trade and I have always tried to stay at the cutting edge of technological innovations.

My Name is Ikay Enu, I’m a co-founder of TLG and First-Kudi. I’ve been in the space for the last 4 years as an investor, VC and product Designer. TLG helped incubate Ferrum which we brought to Market. In 2019, we designed and launched First-Kudi, a crypto-fiat platform for the African Market. I’m a physician by trade and I have always tried to stay at the cutting edge of technological innovations.

Q2: Can you introduce Project Inverse, what critical problems does it solve that existing solutions are not solving and what's the competitive advantage?

ANS: Project Inverse or the Inverse Protocol is a counter-volatility DeFi platform that allows users to earn gains by speculating on the price movements on other coins on the market.

So on a day like today, users who expected a dump could have used the Inverse platform and the XIV token to speculate on the downward moves and earn gains in the form of additional XIV

Inverse stands out because there is no other platform like it. It allows users to design their hedge and choose from an array of coins they wish to speculate on.

Which other difference aside that margin goes both way?

It is decentralized and all gains and losses are in the form of the native token XIV.

Users can speculate on an array of tokens in the tracking vault but cannot place leverage bets on the platform.

Q3: Can you briefly describe the top milestones you have achieved and your target milestones with timelines, also share your roadmap?

ANS: In early March we conducted a successful IDO, and we will be launching the platform one month ahead of schedule. Platform will be launched on April 30th

Over the course of the next few months, we will be adding more functionalities to the platform!

Visit our a website and scroll down, you can see our most updated roadmap.

https://projectinverse.com

Q4: Can you briefly describe your PARTNERSHIPS so far?

ANS: Our partnership are many, and there are more to come. As of now, we have partnership with Ferrum, Playcent, TLG Ventures, Polkabridge and much more. Please check out the website for more.

Q5: Finally on this segment, Can you give an overview of your Tokenomics, and the UTILITY of the $XIV Token?

ANS: Here is the tokenomics:

https://docsend.com/view/7e2udtrjrbup7sai

XIV is the native token of the Inverse Platform. XIV is used in the “Tracking Vaults” to follow different popular coins in the market. Based on user or protocol settings, the user may gain or forfeit a portion of the XIV in the tracking vaults based on the priced movement of the coin it is tracking.

XIV can also be added by the user to the Liquidity Pool on the platform. Users who add XIV to the LP can gain additional XIV from losses from the tracking vaults.

2nd Segment: LIVE Questions

Q1: Does inverse project only useful when the market of some selected asset is on a downtrend? Are there any uses during the uptrend?

ANS: No, on the platform you stake inverse to the downward moves of assets or “in-line” with the upward moves of assets. You can stake both ways on the protocol.

Q2: A couple of times, smart contracts of top projects are subjected to unexpected attacks. Peradventure the Inverse project contract is subjected to such an attack, what are the recovery processes/mechanisms being put in place by your team to ensure that security of the contract is not fully compromised?

ANS: Yes very good question. We at Project Inverse, Security is paramount. We are currently audited by Certik, and are seeking additional audits. We are also fortunate to have high level security experts on the team.

Q3: While researching about INVERSE PROTOCOL I found that it consists of 3 things :

1) FIXED VAULTS
2) FLEXIBLE VAULTS
3) DYNAMIC SWAPPING

Can you tell me how this 3 things differently valuable for INVERSE and it’s users?

ANS: The fixed vaults has parameters for staking that is fixed by the protocol and is limited to 24hrs and 10% drop or rise for assets and 7% for indexes.

Flexible vaults have parameters and percentages that can be set by the user . Users may stake for 1 day, 3 days, or 7 days.We have removed dynamic swapping.

Q4: Have you ever experienced a failure from #XIVthat almost ruined your project?

ANS: No failures yet.

Q5: Every platform needs a token to drive it and users need the token to use on the platform. What mechanisms/incentives are in place for users who hold the XIV tokens to have every reason to continue using the tokens on the platform so as to continue to grow the platform?

ANS: Good question, users who add XIV to the platforms Liquidity Pool will earn gains from staking losses in the tracking vaults. Users who hold a certain amount of XIV tokens will earn additional tokens from air drops.

Q6: Since the start of NFT trend every project including NFT and working on NFT. So does INVERSE has any NFT or has any plan to bring NFT in the future? If yes, can you tell me from where can i get the NFT? And how your NFT is different from others?

ANS: Yes, the Inverse platform launched its first NFT after our IDO called Vault Ship One. Users who hold our NFT as well as a certain amount of XIV on the platform will earn additional gains in the form of APY and airdrops.

Q7: Among your 2 betting groups, Voyager and Explorer, I wonder, which is the one with the greatest value and uses? Which one do you recommend the most to your community?
https://twitter.com/uaamoises8/status/1385599903074856961

ANS: Both of them bring tremendous value. That was the staking program which is complete at the moment. I believe you are asking about the Fixed and Flexible vault?

Q8: The percentage drop for rewards in the fixed tracking vault is determined by the protocol, what are those things put into consideration by the protocol in determining the reward?

ANS: We determined the reward based on an occasional significant price drop in the asset but one that still allows users to earn significant gains.

Q9: When there are too many tokens in circulation, the token begins to lose its value. What mechanisms did you put in place to be able to curb inflation of the Inverse native token- $XIV?

ANS: Our tokens metrics distribution has been considered one of the best in Crypto history. This came from top exchanges and leaders in this space. Our distribution prevents having too many tokens in circulation. Also we have various staking programs and incentives for people to not sell their tokens.

Q10: Where can I buy XIV token? XIV token use ERC-20 blockchain.... For high gas sometime is occur fail...how to solve this problem?

ANS: You can by XIV on Uniswap, Hotbit, Bilaxy, Bidesk. There are NO FEES on the platform. Gas fees occur when you come in with MetaMask and when you withdraw.

Q11: I was able to see by doing a little research in your whitepaper that vaults are subdivided into two types: fixed vaults and flexible vaults. What is the use of each of these vaults? And what things are classified as flexible or fixed?

ANS: Fixed vaults: Rewards are determined by the protocol Flexible Vaults rewards are determined by the user.

Q12: How does Project Inverse address the issue of volatility of the crypto markets which I see as an hindrance to adoption of this groundbreaking technology?

ANS: Project inverse allows users to earn gains from the volatility of other coins on the markets both on the upward trend and downward trend.

Q13: I read that Project Inverse released their first NFT (Vault Ship One) during IDO launch. Can you tell us why this NFT was released during IDO launch and if Project Inverse will later incorporate NFT tokens on its platform?

ANS: NFT was released as a lottery to better serve the community for those that did not get into the IDO. Find out more by visiting our announcement channel.

Q14: What is the different between Flex (Flexible) Vaults vs Fixed Vaults? What is their work in this project?

ANS: The Fixed vaults have parameters or drop or gain percentages that are set by the platform. Flexible Vaults have parameters that are set by the protocol.

Q15: 🌸 You recently introduced the Reverse Flash Vault, but how does the Flash Vault allow you to continue your goal of finding innovative ways to engage the community while expanding the usefulness of $XIV? And what are the benefits it represents for users and for the ecosystem?

ANS: The Flash Vault (no reverse) will feature a project we have partnered with for 30’days only. After that, we will feature another project in the Flash Vault.

Follow Us On Our Various Social Media Communities For More Update;

Here are all our links to the white paper, medium articles, token metrics etc. Follow us on our channel to get the latest news on Project Inverse Thank you AMAloversclub

Welcome to the Inverse community
Project Inverse is a counter-volatility DeFi protocol that offers users the opportunity to benefit from dips and downward moves in the crypto market.

More details available here:
https://tinyurl.com/ProjectInverseintro

🔥Contract address :
0x44f262622248027f8e2a8fb1090c4cf85072392c

🔷Hotbit:
https://www.hotbit.io/exchange?symbol=XIV_USDT

♦️Bidesk:
https://www.bidesk.com/exchange/XIV/USDT

🦄 UniSwap pair:
https://info.uniswap.org/token/0x44f262622248027f8E2a8Fb1090c4Cf85072392C

📉Dextools:
https://www.dextools.io/app/uniswap/pair-explorer/0xdaef1026b0c63eed3b2b86af396d724ddb9dcd18

🚀Vault Ship 1:
https://opensea.io/assets/0xf545f26c101a2bb404b9228699ab885bf5b730ed/1

Inverse Foundation Tokens & Wallets:
https://medium.com/projectinverse/full-disclosure-project-inverse-foundation-tokens-wallets-56a979e85c4e?source=friends_link&sk=43c6c52f81f5b02aab582f2eeec0cf1c

Team Members, Advisors, & Admins
@Gem123451
@Ray0840
@Arkayn
@THEMAVEN
@gabtycoon

Helpful links:
White-paper -
https://docsend.com/view/avgpqxphp3xb7g6f

Marketing Deck - https://docsend.com/view/tbgrbycmgrrmun28

Token Metrics - https://docsend.com/view/7e2udtrjrbup7sai

Website - https://projectinverse.com

Team & Advisors - https://projectinverse.com/team/

https://github.com/Project-Inverse/Inverse-Protocol

Medium - https://tinyurl.com/ProjectInverseintro

Twitter - https://twitter.com/inverseproject?s=11

Telegram - https://t.me/ProjectInverse

Telegram ANN - https://t.me/Project_Inverse

Reddit - https://www.reddit.com/u/Projectinverse/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

YouTube - https://youtube.com/watch?v=teFc-U6EYcc&feature=share

FOLLOW AMA LOVERS CLUB ON:

Twitter: http://twitter.com/amaloversnews

Telegram Group: https://t.me/amaloversclub

Telegram Channel: https://t.me/amaloversclub_channel

Medium: https://amaloversclub.medium.com

Discord: https://discord.gg/tpbyv9

A decentralized community for crypto enthusiasts interested in AMA, crypto-gems, trading, investments, and giveaways.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store